Apr 30, 2013

Jerome Rothenberg - Mistici, hoti si nebuni (Casa de editura Max Blecher)




Jerome Rothenberg este poet, traducător și antologator. Influența eforturilor sale în aceste domenii este imposibil de cuantificat, însă cu siguranță este covârșitoare și contribuie la modelarea felului în care poeții au gândit și au scris despre cultură, mituri, identitate și  performance în ultimii cincizeci de ani. 


Jerome Rothenberg este unul dintre poeții americani cu adevărat contemporani, un poet care a readus literatura Statelor Unite în sânul literaturii mondiale moderne mainstream. În același timp, el este un autohton adevărat. El nu s-ar fi putut naște decât din aici și acum. Niciunul dintre poeții de azi nu au explorat mai în amănunțime rădăcinile poeziei.” (Kenneth Rexroth)

Jerome Rothenberg - "Mistici, hoți și nebuni" este o selecție de poeme și texte teoretice din cele mai reprezentative volume ale autorului, traduse în limba română și adnotate de Raluca Tanasescu și Chris Tanasescu (MARGENTO). Volumul va apărea la Casa de Editură Max Blecher la sfârșitul lunii mai și va fi lansat printr-o serie de lecturi la Târgul de carte Bookfest, Ambasada SUA/Comisia Fulbright, Teatrul Evreiesc de Stat si Tramvaiul Douășase (un eveniment la care ni se va alatura si Sebastian Reichmann).

Venirea autorului în România a fost posibilă cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Centrului Comunitar Evreiesc și Fundației MARGENTO.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...